Testosteroni

16

& Free Shipping

Testosteroni është një hormon i prodhuar kryesisht në testikuj te meshkujt dhe, në një masë më të vogël, në vezore tek femrat. Ai luan një rol vendimtar në zhvillimin e indeve riprodhuese mashkullore dhe ruajtjen e karakteristikave mashkullore. Ndërsa nivelet e testosteronit bien natyrshëm me moshën, disa individë eksplorojnë plotësimin e testosteronit për të trajtuar simptomat e testosteronit të ulët ose për të rritur potencialisht performancën atletike.

S’ka stok

SKU: TST-01 Kategori:
Guaranteed Safe Checkout

Illyrians Testosteroni

Illyrians Testosterone Banner
Illyrians Testosterone Banner

Testosteroni është një hormon i prodhuar kryesisht në testikuj te meshkujt dhe, në një masë më të vogël, në vezore tek femrat. Ai luan një rol vendimtar në zhvillimin e indeve riprodhuese mashkullore dhe ruajtjen e karakteristikave mashkullore. Ndërsa nivelet e testosteronit bien natyrshëm me moshën, disa individë eksplorojnë plotësimin e testosteronit për të trajtuar simptomat e testosteronit të ulët ose për të rritur potencialisht performancën atletike.

Wikipedia >

Kthehu mbrapa>

 

Përfitimet e suplementeve të testosteronit:

Masa dhe forca muskulore – E njohur për efektet e saj anabolike, duke nxitur zhvillimin dhe mirëmbajtjen e masës muskulore. Nivelet më të larta të testosteronit shoqërohen me rritje të forcës.

Dendësia e kockave– Luan një rol në ruajtjen e densitetit të kockave. Nivelet e duhura kontribuojnë në shëndetin e kockave dhe ndihmojnë në parandalimin e kushteve si osteoporoza.

Libido dhe funksioni seksual – Është një faktor kyç në zhvillimin e karakteristikave seksuale dhe ruajtjen e libidos. Nivelet e ulëta të testosteronit mund të çojnë në mosfunksionim seksual dhe ulje të interesit për seks.

Nivelet e Energjisë dhe Humori – Ndikon në nivelet e energjisë dhe disponimin. Nivelet e ulëta të testosteronit mund të kontribuojnë në lodhje, nervozizëm dhe ulje të mirëqenies së përgjithshme.

Rritja e masës muskulore – Plotësimi i kreatinës është shoqëruar me një rritje të masës muskulore, kryesisht për shkak të mbajtjes së ujit brenda qelizave të muskujve dhe, në një masë më të vogël, rritjes së sintezës së proteinave.

 

Kush janë suplementet e testosteronit të dizajnuara për:

Individët me testosterone klinikisht të ulët – Suplementi zakonisht përshkruhet për individët e diagnostikuar me hipogonadizëm, një gjendje mjekësore e karakterizuar nga nivele anormale të ulëta të testosteronit.

Rënia e lidhur me moshën – Disa të rritur të moshuar mund të përjetojnë një rënie të niveleve të testosteronit dhe në disa raste, terapia zëvendësuese e testosteronit mund të konsiderohet për të trajtuar simptomat që lidhen me testosteronin e ulët.

Atletët me intensitet të lartë – Atletët që marrin pjesë në sporte që kërkojnë shpërthime të shkurtra përpjekjesh intensive, si futbolli, basketbolli dhe vrapimi, mund të përdorin kreatinë për të përmirësuar performancën e tyre.

Përdorimi:

Koha: Përgjigjet ndaj plotësimit të testosteronit mund të ndryshojnë shumë midis individëve. Ndikimi në humor, nivelet e energjisë dhe performancën fizike mund të ndryshojë dhe jo të gjithë mund të përjetojnë përfitime të rëndësishme.

Dozimi:  Përpara se të marrin në konsideratë plotësimin e testosteronit, individët mund të eksplorojnë ndërhyrje natyrale të stilit të jetesës, të tilla si ushtrimet e rregullta, një dietë e shëndetshme dhe gjumi adekuat, të cilat mund të ndikojnë pozitivisht në nivelet e testosteronit.

 

** Testosteroni është një hormon jetik me një sërë funksionesh në trup, duke ndikuar në shëndetin fizik, mendor dhe seksual. Ndërsa plotësimi i testosteronit është një ndërhyrje mjekësore e vlefshme për individët me testosteron klinikisht të ulët, duhet të trajtohet me kujdes. Vendimi për të përdorur testosteronin, veçanërisht për arsye jo mjekësore, duhet të merret nën drejtimin e një profesionisti të kujdesit shëndetësor. Ashtu si me çdo terapi hormonale, ka rreziqe dhe efekte anësore të mundshme që duhen konsideruar dhe monitoruar me kujdes. Për më tepër, individët duhet të jenë të vetëdijshëm për konsideratat ligjore dhe etike që lidhen me përdorimin e testosteronit, veçanërisht në kontekstin e performancës sportive.

Shqyrtime

Ende pa shqyrtime.

Jini i pari që shqyrton “Testosteroni”

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shopping Cart
sqShqip
0